Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23626 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Aaron Weiss, Unsplash

У соцмережах шириться флешмоб, задля якого користувачі Instagram та TikTok масово відписуються від аккаунтів знаменитих особистостей і корпорацій, повідомляє Dazed.

Учасники флешмобу викладають у тіктоці відеодокази того, як перестають стежити за Бейонсе, Аріаною Гранде та навіть за аккаунтом самого TikTok. Загалом під загрозою всі акаунти з блакитною галочкою, яка маркує верифіковану офіційну сторінку бренду.

Так, від Кім Кардашьян та Кайлі Дженнер (модель і учасниця реаліті-шоу “Сімейство Кардашьян” – ред.) відписалися кілька тисяч осіб. Зважаючи на те, що акаунти кожної з них налічують понад 200 мільйонів підписників, це навряд чи завдало відчутного фінансового удару цим знаменитостям, проте метою було радше привернення уваги до проблеми соціальної нерівності.

Флешмоб запустили у спільноті Reddit. Зокрема, відписатися від знаменитостей, принаймні на декілька місяців, закликала дописувачка Gina Bologna (@iamproudofus).

«Я працювала у маркетингу і знаю, скільки такі люди, як Кайлі Дженнер, отримують за фоловерів своїх акаунтів у соцмережах. Відписуйтесь від них. Від них усіх. Це так ми їмо багатих», – заявила вона.

(Слоган «Їж багатих» походить від вислову, який приписують Жан-Жаку Руссо: «Коли людям не буде чого їсти, вони почнуть їсти багатих» – ред).

Антикапіталістичні настрої посилилися після інформації про те, що десятеро найбагатіших людей світу збільшили свої статки загалом на 400 мільярдів доларів із початку пандемії коронавірусу – в той час, як більшість людей втратили роботи та переживають фінансову кризу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button