Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Правий сектор біля будинку міністра юстиції Малюськи. Фото: facebook.com/ps.kyiv

Увечері дев’ятого лютого кількадесят членів «Правого сектору» пікетували будинок міністра юстиції Дениса Малюськи через конфлікт із ринком «Столичний». Вони запалювали факели та прикріпили до воріт банер «Будьте уважні, можливо, ваш сусід – колаборант». Про це повідомили Правий сектор і сам Малюська.

У Правому секторі стверджують, що ринок належить Юрі Єнакієвському (мається на увазі Юрій Іванющенко, депутат-регіонал та фігурант кримінальних проваджень), а міністр «кришує» цей бізнес. За словами Малюськи, пікетувальники «своїми факелами, криками та скандуванням матів добряче полякали усіх моїх сусідів та дітей».

Міністр заявляє, що цьому передували спроби рейдерського захоплення ринку «Столичний» через маніпуляції з Єдиним державним реєстром: у грудні минулого року протягом кількох годин було оформлено перехід власності на нерухомість на нового власника.

Правий сектор біля будинку міністра юстиції Малюськи. Фото: facebook.com/ps.kyiv

Після того, як Мін’юст повернув «все як було», така собі «віп-персона», за словами міністра, намагалася умовити його та колег припинити звертати увагу на незаконні реєстраційні дії, а потім «перейшла до грубих залякувань».

Потім, за словами Малюськи, почалася хвиля замовних публікацій у ЗМІ, яка, судячи з кількості, коштувала незвично дорого.

Члени «Правого сектору» чергують на в’їзді до ринку «Столичний», що на Кільцевій дорозі Києва, з осені 2020 року та погрожують відвідувачам, що їх буде занесено до списку «колаборантів», адже вони підтримують бізнес Іванющенка.

«У реальності біс його знає, хто реальний власник/бенефіціар ринку. Він (і це реально дивно) не виходив на зв’язок та не намагався себе захистити, включивши іншого “віпа”… Можливо, Іванющенко дійсно кінцевий власник і (якщо так), імовірно, він отримав цей ринок корупційним шляхом, але чому ринок потрібно відібрати і віддати іншим “бєспредельщікам”, а не, наприклад, державі, залишилось поза будь-яким поясненням», – зауважує Малюська.

У травні 2020 року компанія Stolitsa Group, співзасновницею якої є Владислава Молчанова, офіційно заявила про плани придбання понад 50% акцій ринку «Столичний». Докладніше про конфлікт навколо ринку читайте у статті «Хмарочоса» Ринкові відносини: як ексрегіонал та забудовниця воюють за контроль над Столичкою.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button