Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Irina Nakonechnaya, Unplash

Популярний в українців єгипетський курорт Шарм-ель-Шейх оточили 36-кілометровою огорожею з бетонних блоків та колючого дроту заради захисту туризму, повідомляє CNN.

Стіна відмежовує курорт від пустелі навколо. Потрапити всередину можна крізь один із чотирьох пропускних пунктів, обладнаних камерами спостереження, сканерами та охоронюваних поліцією.

Такий захід, як вважає місцева влада, допоможе відновити потік туристів, яких меншало з кожним безпековим інцидентом – терактами 2005 року, єгипетським повстанням 2011 року, авіакатастрофою російського літака у 2015 році, та й зрештою пандемією коронавірусу. До того ж у районі північного узбережжя Синайського півострова концентруються ісламістські бойовики.

Фото: eurnews.net

Місцеві жителі почали повідомляти про будівництво стіни заввишки шість метрів у 2019 році, та губернатор Південного Синаю заявляв, що ніякої стіни не будується, повідомляло тоді видання The Guardian.

«Це не стіна, хто вам сказав, що це стіна. Стіни в нас немає», – казав губернатор Халед Фуда, запевняючи, що це наспавді такий проєкт із «чотирма прекрасними входами», який «прикрасить і захистить Шарм-ель-Шейх».

Мешканці висловлювали невдоволення будівництвом, а також звертали увагу, що стіна відріже доступ до міста бедуїнам, що населяють пустелю, особливо після того, як влада звинувачувала їх у підтримці терористів.

Крім стіни і дроту для приваблення туристів у місті також торік відкрили музей стародавніх артефактів.

Читайте також: У Каїрі зводять шляхопровід в кількох сантиметрах від житлових будинків

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button