Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


КПІ домовилося з КП УЗН Солом’янського району про очищення території студмістечка від снігу. Транспорт, який студенти виграли в Громадському бюджеті-2018, стоїть в гаражі комунальників. Про це повідомив Гена Новіков.

У 2018 році команда інституту виграла конкурс ГБ з проєктом «Чисті тротуари Солом’янки». Суть цього проєкту в закупівлі міні-трактору для прибирання тротуарів, вулиць, скверів та парків на території КПІ. Проте КПІ не змогло отримати транспорт і наразі він стоїть в гаражі комунальників. За словами керівника КП УЗН Солом’янського району Олексія Лукаша, поки процедура передання трактору від комунальної власності в державну не буде проведена до кінця, а Київрада не проголосує за переведення транспорту на баланс інституту, він не може використовуватися.

За словами Новікова, між КПІ та КП УЗН Солом’янського району досі не було нормальної комунікації. Коли дописи у Facebook набрали популярності, то останні почали діалог. Вияснилося, що мінітрактор дійсно не найоптимальніший інструмент для такого снігу. Новіков розповів «Хмарочосу», що комунальники продемонстрували як цей транспорт справляється зі снігом – він зміг розчистити тільки невеликий замет.

КП УЗН готове вирішити проблеми інституту зі снігом іншими своїми тракторами – більш потужними. Зокрема, на період найсильніших снігопадів комунальники страхуватимуть своєю технікою профільні служби КПІ. Маршрути для розчищення прилеглих до КПІ вулиць з вечора надають хлопці зі студентської ради, а вранці працює техніка.

Студрада КПІ планує подавати трактор у новий цикл Громадського бюджету, попередньо проконсультувавшись з комунальниками. За його словами, з цього почався діалог з КП УЗН, адже ті не замовляли мінітрактор, а студрада планувала мати його на балансі КПІ.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button