Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash.com

Найближчим часом у мобільному застосунку «Київ Цифровий» з’явиться можливість оплатити паркування в місті та дізнатися, де є вільне місце для автомобіля, повідомляє пресслужба КМДА.

Заступник директора комунального підприємства «Головний інформаційно-обчислювальний центр ГІОЦ» Євген Коробенко анонсував впровадження інтерактивної мапи наявних місць для паркування, що, за його словами, значно спростить життя водіям.

Також він анонсував нові функції в застосунку, насамперед, це втілення елементів електронної демократії у місті – можливість голосувати за проєкти в рамках Громадського бюджету Києва.

Крім цього, один з нових проєктів у рамках цифровізації – застосування машинного навчання для зменшення заторів на дорогах міста. За словами голови Науково-технічної ради Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Петра Оленича, у співпраці з однією з найбільш авторитетних міжнародних корпорацій, влада міста починає роботу з оптимізації транспортних потоків за допомогою машинного навчання.

Нагадаємо, з 29 січня у застосунку «Київ Цифровий» з’явилася можливість отримання сповіщень про штрафи за порушення правил дорожнього руху та відразу сплачувати їх у смартфоні. Щоб скористатися новим функціоналом, потрібно додати номер автомобіля та увімкнути сповіщення про штрафи у профілі користувача. Квитанції за сплачені штрафи також зберігатимуться в застосунку. Водій може завантажити їх у смартфон, щоб підтвердження сплати було під рукою.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button