Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23634 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash.com

Верховна Рада України прийняла у другому читанні за законопроєкт 2695, яким посилила відповідальність за водіння у стані алкогольного сп’яніння та за перевищення швидкості руху більш як на 50 кілометрів за годину, йдеться на сайті парламенту.

Закон посилює відповідальність за керування в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння. Відновлюється і збільшується відповідальність за керування авто напідпитку від 17 тисяч гривень за перший випадок до 51 тисячі гривень з позбавленням водійських прав на десять років. За третій випадок – конфіскація авто. Також посилюється кримінальна відповідальність за порушення правил дорожнього руху, вчинене в стані алкогольного чи іншого сп’яніння, що спричинило тяжкі наслідки.

За перевищення швидкості руху більш як на 50 км/год – штраф збільшено з 510 до 3400 гривень, за залишення місця ДТП – з 255 до 3400 гривень з позбавленням права керування авто на строк від одного до двох років або без такого.

Законом збільшено штраф за керування або передачу керування транспортом особою, яка не має права ним керувати, – з 510 до 3400 гривень, а повторне протягом року – 40800 гривень з позбавленням права керування авто – від п’яти до семи років (можливе також його оплатне вилучення).

За керування особою, яка була позбавлена такого права, штраф збільшено з 510 до 20400 гривень, а повторне протягом року – 40800 гривень з позбавленням права керування авто – від п’яти до семи років (можливе також оплатне вилучення).

Мінімальний штраф для водія за порушення ПДР збільшиться до 510 гривень. Зокрема, на таку суму будуть штрафувати за: непристебнутий ремінь; неосвітлений номерний знак; розмову по телефону за кермом без гарнітури; порушення правил проїзду перехресть, зупинок, проїзд на заборонний сигнал світлофора, правил обгону; відсутність шолома у мотоцикліста. Трохи підвищується штраф за ненадання переваги в русі машинам «швидкої», поліції, аварійним службам – до 680 гривень. За створення аварійної ситуації будуть штрафувати на 1145 грн, а за порушення, що призвело до аварій – на 850 гривень.

Загалом у 2020 році в Україні 3550 осіб стали жертвами тих, хто порушив правила безпеки дорожнього руху.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button