Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Ковентрі (unsplash.com)

Влада Великої Британії готова заплатити власникам автомобілів до трьох тисяч фунтів стерлінгів (4 206 доларів), якщо вони відмовляться використовувати свої автомобілі з бензиновими і дизельними двигунами і будуть користуватися іншими видами транспорту, пише The Times.

Ініціатива здійснюватиметься в рамках нової програми з ослаблення залежності великих міст від автомобілів. Це має призвести до зниження рівня завантаженості доріг і покращення якості повітря. Програма орієнтована на дизельні автомобілі, випущені до 2016 року, і бензинові 2006 року випуску. Пілотна програма буде запущена тільки в Ковентрі.

У Ковентрі автовласникам, які відповідають вимогам програми, запропонують на два роки відмовитися від свого транспорту. Натомість їм на карту буде перерахована грошова сума в розмірі від 1500 до трьох тисяч фунтів, витрачати кошти можна буде на оплату громадського транспорту, таксі, каршерінг, оренду велосипедів, електроскутерів тощо. На два роки програми закладено 22 мільйони фунтів стерлінгів на її реалізацію.

Після закінчення дворічного терміну ефективність програми проаналізують та зроблять оцінку необхідного обсягу вкладень в проєкт, щоб він дійсно призвів до тривалих змін в звичках людей щодо транспортних засобів. Планується, що використання коштів платників податків для підтримки цієї програми буде замінюватися інвестиціями приватних компаній.

На початку лютого прем’єр-міністр країни Борис Джонсон заявив, що з 2035 року в Великій Британії буде заборонено продаж нових бензинових та дизельних транспортних засобів. План Джонсона передбачає заборону на продаж нових бензинових та дизельних авто на п’ять років раніше, ніж Лондон обіцяв до того. Крім цього, Джонсон хоче поширити дію цієї заборони і на продаж гібридних авто.

Таким чином Велика Британія планує досягти кліматичної нейтральності до 2050 року. Кліматична нейтральність означає економічну діяльність з нульовими викидами парникових газів. Про це держави-члени Європейського союзу домовилися у грудні 2019 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button