Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Jonathan Borba, Unsplash

Мерія французького Ліона розпорядилася тимчасово запровадити у шкільних їдальнях єдине меню без м’яса.

Таке рішення пов’язане з пандемією COVID-19. Річ у тому, що в їдальнях учні мають дотримуватися двометрової дистанції, тому єдине меню для всіх пришвидшить роздачу обідів і запобігатиме чергам. Раніше школяри могли обирати між вегетаріанським та м’ясним меню. Новий режим діятиме до Великодня.

Опозиційні праві політики звинуватили муніципалітет, де з літа минулого року домінує коаліція «зелених» і лівих партій, у намаганні просунути пропаганду вегетаріанства під прикриттям протиепідемічних заходів.

А міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен заявив, що «моралістська та елітарна політика “зелених”» дискримінує робітничий клас, чиї діти часто мають змогу їсти м’ясо лише в шкільних їдальнях. Він також назвав нововведення образою для французьких фермерів та м’ясників.

Водночас у міському управлінні охорони здоров’я наголошують, що нове меню є не вегетаріанським – адже риба і яйця не виключаються, – а таким, що відповідає смакам більшості учнів. Крім того, єдине харчування вже запроваджували під час першого локдауну в травні-липні 2020 року, а тоді більшість у міській владі належала республіканцям.

Ліон – друга після Парижа гастрономічна столиця Франції, і до їжі тут ставляться з великою увагою.

За матеріалами: BFMTV, La Depeche

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button