Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Команда урбаністів Progressive Dnipro опублікувала на своїй інстаграм-сторінці візуалізації входів і виходів зі станцій метро в Дніпрі, які проєктує британське архітектурне бюро Zaha Hadid Architects.

Повідомляється, що рендери отримали «з власних надійних джерел». На сайті бюро Захи Хадід візуалізацій дніпровського метро наразі немає.

Йдеться про станції «Центральна», «Театральна» та «Музейна». Progressive Dnipro повідомляє, що на ескізах зображено різні станції, проте форми вхідних павільйонів скрізь подібні. Так чи інак, остаточний проєкт може суттєво відрізнятися від ескізів.

У вересні 2018 року мер Дніпра Борис Філатов підписав із британським бюро Zaha Hadid Architects договір про призначення архітектора, пов’язаного з будівництвом метро. Завершити будівництво планувють до 2024 року.

Наразі метро в Дніпрі складається з шести станцій і є найкоротшим підземним маршрутом в Європі. Після будівництва нових станцій загальна довжина лінії сягне вже 11,1 км.

Заха Хадід – британська архітекторка іракського походження, одна з найвідоміших архітекторів світу. Її проектам властива впізнавана плавна футуристична геометрія. Архітекторка померла у 2016 році. Zaha Hadid Architects продовжує працювати в стилі засновниці.

Раніше ми писали про спроєктовані бюро станції метро в норвезькому Осло та залізничний термінал в естонському Таллінні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button