Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Хмарочос

Комунальне підприємство Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА таки придбало камери, які вимірюють температуру тіла та розпізнаватимуть обличчя, що їх закупівлю скасували на початку 2020 року після розголосу, повідомляє Dozorro.

Другого квітня, за два тижні після оголошення локдауну, КП «Інформатика» оголосило про закупівлю 400 камер із функцією термоскринінгу майже за 65 мільйонів гривень. Їх планували встановити на всіх станціях метрополітену. Закупівлю провели в обхід тендера, за переговорною процедурою. Постачальником обрали фірму «Інтевро», яка торік виграла дев’ять лотів від комунальних підприємств Києва.

Держаудитслужба виявила порушення, бо камери не належать до переліку товарів, які можна купувати за процедурою COVID-19. Закупівлю скасували, а невдовзі міський голова Віталій Кличко звільнив директора Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрія Назарова.

Та під кінець року КП «Інформатика» таки закупило камери: цього разу через три тендери, а камери купували різних видів: теплові, з функцією розпізнавання облич і звичайні.

Загалом на камери планували витратити приблизно 27 мільйонів гривень, та за допомогою додаткових угод КП «Інформатика» зменшило обсяги закупівель і відповідно вартість – до 17,2 мільйона гривень.

«Цього року на станціях метро встановлять 305 камер відеоспостереження. Нові камери мають інтелектуальний функціонал: 140 оглядових камер, 90 – із функцією розпізнавання облич, 75 камер з функціями розпізнавання облич та термального скринінгу. Додаткові камери з’являться на перехідних, кінцевих та найбільш завантажених станціях (метро)– повідомили в КМДА.

За допомогою цієї техніки планують стежити за тим, чи дотримуються пасажири метро вимог протиепідемічних заходів під час пандемії COVID-19.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button