Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

25 лютого в онлайн-кінотеатрі Takflix.com вийшов фільм «Вхід через балкон» Романа Блажана. Стрічка розповідає про феномен українських балконів в архітектурі, урбаністиці та повсякденній культурі. Фільм доступний на території всього світу з англійськими субтитрами. Перегляд коштує 39 гривень.

Кадр із фільму

«Вхід через балкон» / Enter Through The Balcony — це фільм-дослідження українських балконів та їхніх власників. Відсутність державного регулювання дозволяє українцям розбудовувати свої балкони незалежно від архітекторів, влади, сусідів. Поки одні тихо ненавидять засклені балкони, інші продовжують пристосовувати їх для своїх потреб.

Кадр із фільму

Ідея фільму з’явилася під час співпраці з видавництвом «Основи», яке торік опублікувала книгу Balcony Chic архітектора Олександра Бурлаки. Бурлака взяв участь у зйомках. Також до створення фільму залучили архітекторів, антропологів та істориків.

«Вхід через балкон» знімали у восьми українських містах: Києві, Одесі, Харкові, Львові, Дніпрі, Вінниці, Полтаві та Горішніх Плавнях. У розповідях героїв фільму розкривається історія України пострадянського періоду: архітектура, антропологія, розвиток міст і сучасна культура. Це спроба зрозуміти, де закінчується особисте та починається публічне.

Легальна платформа для онлайн-прокату нових українських кінофільмів Takflix запустилася на початку 2020 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button