Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23633 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Promedia1622, Вікіпедія

У компанії «ЗТ-Інвест», на яку зареєстровано торговельні марки мережі магазинів техніки «Цитрус», змінила власників. З 25 лютого 50% компанії володіє дніпровський бізнесмен Геннадій Корбан, повідомляє НВ.

Пресслужба «Цитруса» заявила, що Корбан купив частку в «ЗТ-Інвест» «у прихований спосіб», і мережа вже подала позов до суду про перегляд законності такого придбання.

У мережі також запевнили, що «ЗТ-Інвест» належить лише «частина другорядних активів компанії, які не впливають на операційну діяльність або оборотні активи».

Раніше придбані Корбаном 50% належали співзасновнику мережі «Цитрус» Дмитру Зінченку. Іншим співвласником був Григорій Топал, і між ними виник конфлікт – влітку 2020 року Зінченко звинуватив Топала у спробі рейдерського захоплення компанії. А в грудні Зінченко заявив, що Топал причетний до підпалу автомобіля однієї з колишніх співробітниць, зазначає AIN.UA.

Своєю чергою, Корбан повідомив Liga.Tech, що володіє низкою магазинів, які «Цитрус» орендує для продажів техніки. Він заявив, що планує розширювати мережу та оптимізувати компанію, в якій партнери до цього «вели не дуже прозорий бізнес». За його словами компанія є роздробленою на шість-вісім компаній: одна брала кредити, інша привозила техніку під заставу, третя займалася орендою, четверта володіла торговельною маркою. Юридичну адресу найближчим часом хоче перевести з Одеси в Дніпро.

Нагадаємо, Геннадій Корбан у 2014-2015 роках був заступником голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського й очолював партію УКРОП. Балотувався у мери Києва на виборах-2015. Його бізнес сконцентрований, зокрема, на будівництві великих офісних та торгових центрів в Києві.

Корбан також пов’язаний з компанією «Дайтона груп», яка будує у Протасовому Яру скандальний ЖК.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button