Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23430 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Erik Mclean, Unsplash

У порівнянні з 2019 роком, торік на 50% більше українців потрапило до реєстру боржників через несплату комунальних послуг, повідомляє OpenDataBot, посилаючись на дані Єдиного реєстру боржників.

Якщо у 2019 році було близько 227 тисяч неплатників, наприкінці 2020 року їхня кількість перевищила 342 тисячі.

Половина компаній, які подали на неплатників до суду, – це установи, що постачають опалення. У топ-3 таких підприємств – Харківводоканал, Жилкомсервіс та Полтаватеплоенерго.

Людина визнається боржником зі сплати комуналки в судовому порядку. Якщо протягом шести місяців вона не виконує вирок суду, то потрапляє в реєстр боржників.

«Особі, яка потрапила до Єдиного реєстру боржників, можуть заблокувати банківські рахунки, вилучити її майно, а також обмежити виїзд за кордон. Однак Комунальні підприємства можуть припинити надання послуг боржникам ще в досудовому порядку», – коментує адвокатка Наталія Гнатуш.

Нагадаємо, через випадки завищення цін на газ Кабінет міністрів затвердив граничну ціну на газ для побутових споживачів на рівні 6,99 гривні за один кубометр. Антимонопольний комітет порушив справи щодо шести газопостачальних компаній через встановлення завищених цін на газ для населення

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button