Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Ліворуч – шовковиця з трухлявим, за документами, стовбуром. Фото: Nina Direnko

Днями у сквері на вулиці Бастіонній в Печерському районі комунальники вирубали три, на позір здорові, дерева. Про це повідомила дизайнерка садів природного типу Ніна Діренко.

Дрова з акації. Фото: Nina Direnko

Другого березня комунальники зрубали у сквері, розташованому на перетині вулиць Бойчука і Бастіонна, поряд із розв’язкою біля метро «Дружби народів», шовковицю та дві акації. За документами, показаними комунальниками, видаленню підлягала 50-річна біла шовковиця – у документі написано, що в неї трухла деревина.

Водночас арборист Володимир Ветроградський оглянув спили та зазначив, що в шовковиці була лише початкова стадія серцевинної гнилі, яка жодним чином не могла вплинути на стійкість дерева.

У КП УЗН Печерського району наполягають, що працівники «здійснювали планові роботи з видалення аварійних та сухостійних дерев», і що все відбувалося в межах законодавства. Комунальники також продемонстрували акти на видалення всіх трьох дерев. Крім того, в одному з актів йдеться про видалення ще однієї акації у сквері на Бастіонній.

Фото: КП УЗН Печерського району

Фото: КП УЗН Печерського району

Так чи інакше, за останні два роки сквер на Бастіонній втратив чимало зелені. У 2019 році сквер відремонтували. Центральне коло, де раніше росли трави, тепер має бетонне покриття. На вході до скверу – флагштоки та конструкція I ❤ Pechersk. Ремонт фінансували меценати.

«Заради цих флагштоків спилили три дорослих дерева, це були дуби і липа», – стверджує Ніна Діренко

За словами Діренко, під час ремонту замість природного килиму з лісових фіалок, гусячої цибулі та лучного вербозілля засіяли газон. Крім того, було видалено частину дорослих дубів, лип і кленів. Решта дерев зазнала кронування.

«Конкретно на цьому місці ріс розкішний церцис з діаметром крони близько 8 метрів», – стверджує Ніна Діренко

Грибок, який вражає зріз гілки. Фото: Nina Direnko

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button