Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/dolesko/

П’ятого березня на Подолі офіційно відкрили виставку, присвячену хаотичній рекламі на фасадах будинків. Вона діятиме до 21 березня на першому й другому поверхах Центру української культу-ри та мистецтва, що на вулиці Хоривій, 19-В.

Виставку назвали «Розстріляний Київ», оскільки хаотичне розміщення реклами залишає на фасадах будинків столиці глибокі «рани» від перфоратора. Водночас відповідальність за вчинену шкоду законодавчо не закріплена.

Фото: facebook.com/dolesko/

«Вивіски, афіші, плакати, світлодіодні екрани, банери, сітілайти, бігборди гігантських розмірів є носіями примусового рекламування. Адже містянин-споживач їх бачить щоденно поза своїм бажанням – на відміну від реклами в друкованих засобах масової інформації або телебаченні, радіо де споживач може відволіктися від неї», – зазначають організатори.

На виставлених фотографіях – архітектурні пам’ятки Києва, які постраждали внаслідок розміщення реклами на їхніх фасадах. Окремі фото показують як було і як стало після демонтажу рекламних конструкцій. Також експонуються ретросвітлини фасадів ХІХ – першої половини ХХ століття з тогочасною рекламою.

Фото: facebook.com/dolesko/

У межах проєкту оголошено профільний конкурс для дизайнерів, який закликають пропонувати концепції гармонійного розміщення зовнішньої реклами в Києві, а в подальшому – і в інших населених пунктах.

Графік роботи виставки: Пн-Пт – 10:00-19:00; Сб-Нд – 10:00-18:00; 7 березня – вихідний.

Читайтак також: Перед рекламним бордом на вулиці Січових Стрільців у Києві зрізали магнолію

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button