Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 237 днів. За цей час ми опублікували 23179 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба КМДА

Керівний посадовець Всесвітньої організації охорони здоров’я виступив проти запровадження «паспортів вакцинації» як обов’язкової умови для подорожей, повідомляє AP.

Виконавчий директор ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майкл Раян вважає, що проти цього існує низка «практичних та етичних міркувань». Зокрема, обов’язкові «паспорти вакцинації» є несправедливими щодо людей, які не можуть щепитися з низки причин. На його думку, запровадження таких паспортів посилить і без того сильну системну нерівність.

«Вакцинація спросту є недостатньо доступною у світі, й точно є недоступною на справедливій основі», – заявив Раян.

Він зауважує, що досі невідомо, як довго тримається імунітет після щеплення різними вакцинами. Він також нагадує, що ідею обмежити пересування людям, які не отримали вакцину від COVID-19, не схвалює ООН.

Раніше президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що в березні Європейська комісія оприлюднить пропозицію щодо створення загальноєвропейського «зеленого паспорту», який засвідчить вакцинацію особи для сприяння подорожам у межах континенту.

В Європі висловлюють побоювання, що паспорти вакцинації можуть підсилити дискримінацію, якщо вони структурно виключатимуть певний сегмент населення.

«Є певні особи, які не можуть отримати щеплення з медичних причин, приміром, алергіки та вагітні жінки. У деяких країнах певні етнічні меншини більше схильні відмовлятися від вакцинації, а це означає, що ці групи можуть бути ненавмисно виключеними з процесу», – пояснює  DW Мелінда Міллз, директорка Центру демографічних наук імені Леверхалма Оксфордського університету.

Тим часом прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що розроблена урядом цифрова система допоможе в майбутньому всім вакцинованим отримати підтвердження щеплення проти COVID-19 у разі, якщо у світі будуть запроваджені так звані «паспорти вакцинації».

Від початку кампанії з вакцинації проти коронавірусу, яка стартувала 24 лютого, в Україні щеплено 19 118 осіб.

«Мене не влаштовують ці цифри. Я ставив інше завдання щодо темпів вакцинації. У зв’язку з тим, що ми розгортали процес каскадним шляхом, уже на кінець минулого тижня мали вийти на 10 тисяч щеплених на добу. Поки що ми не досягли цього показника», – коментує міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button