Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Ескізний проєкт команди «Нова Контрактова»

Наприкінці весни планують почати реконструкцію вулиці Петра Сагайдачного, що сполучає Контрактову й Поштову площі. У Подільській РДА у відповідь на запит «Хмарочоса» підтвердили, що реконструкція буде здійснюватися згідно з проєктом «Київська вітальня» команди архітекторів, яка стала переможцем бліц-конкурсу на визначення кращої концепції організації громадського простору на Контрактовій площі.

Ескіз реконструкції Сагайдачного було розроблено для архітектурного конкурсу з ревіталізації Подолу у 2015 році. Тоді перемогла пропозиція команди «Київської вітальні». Кілька років потому команда архітекторів та урбаністів «Нова Контрактова» показала розроблений на основі цієї пропозиції ескізний проєкт.

Передбачалося використати й на Контрактовій площі, й на Сагайдачного один тип мощення – жовту цеглу. На пішохідній частині вулиці пропонували висадити червонолисті клени (зараз там критично бракує озеленення), прибрати рекламу і не потрібні вже дорожні знаки.

Водночас один із розробників проєкту «Київська вітальня» Антон Олійник повідомив «Хмарочосу», що робочий проєкт досі не розробляли, і навіть не вели перемовини, й зараз офіс Buro-o цим проектом не займається.

Подільська райдержадміністрація оголосила у лютому про наміри почати реконструкцію. Повідомлялося, що на вулиці замінять дорожнє покриття та всі інженерні мережі під ним. Роботи почнуться з пішохідної частини вулиці. Власників бізнесів, розташованих на Сагайдачного, просять підготувати паспорти опорядження та паспорти прив’язки фасадів будівель. Зараз готується тендер, щоб визначити підрядника робіт.

Пішохідна вулиця Сагайдачного влітку. Фото: Dogtar Ruslan, Unsplash

Частина вулиці Сагайдачного стала пішохідною у 2017 році. Торік автомобілісти намагалися через суд оскаржити це рішення.

Читайте також: Коли розпочнеться реконструкція Контрактової? Не скоро

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button