Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним і скасував розпорядження КМДА про створення пішохідної зони на Контрактовій площі та вулиці Петра Сагайдачного. Про це повідомляють Наші гроші за посиланням на рішення суду.

Суд дійшов висновку, що органи місцевого самоврядування мають право лише тимчасово обмежувати рух транспорту на вулицях, наприклад на час ремонту або народних гулянь. Повністю заборонити рух, на думку суду, можна лише для окремої категорії транспортних засобів та у виключних випадках.

Крім того, суд вважає, що рішення про пішохідну Контрактову приймали без участі зацікавлених осіб, а чинний Генплан не передбачає створення пішохідної зони на Сагайдачного.

Більш того, суд сумнівається, що у разі пожежі на пішохідній вулиці можуть проїхати пожежні машини. Зазначимо, що під час останньої пожежі на Сагайдачного на виклик приїхали дев’ять пожежних машин.

«Окружний адміністративний суд міста Києва приходить до висновку, що розпорядження… не сприяє забезпеченню безперервних, безпечних, економічних та зручних умов руху транспортних засобів і пішоходів вулицями і дорогами міста, порушує вимоги пожежної безпеки», – йдеться у рішенні суду.

Позов про скасування розпорядження КМДА подали шість фізичних осіб.

Проєкт перетворення площі та частини вулиці Сагайдачного на простір для пішоходів існував у столиці щонайменше з 2013 року, коли була запропонована прогресивна схема руху автівок Старим Подолом. У 2015 році на благоустрій Контрактової був проведений архітектурний конкурс, переможцем якого стала концепція «Київська вітальня».

У 2017 році Контрактову площу та вулицю Сагайдачного зробили пішохідними.

У 2017 році опитування показало, що 82% жителів Подолу позитивно ставляться до пішохідної Контрактової.

Фото: Dogtar Ruslan, Unsplash

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button