Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/chesno.kyiv

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва скасував рішення Окружного адмінсуду, яким той зобов’язував ввести «Будинок-монстр» на Нижньому Валу, 27-29 в експлуатацію. Також суд зобов’язав Державну архітектурно-будівельну інспекцію повторно розглянути звернення компанії «ПАТЕЛІ ЛІЗИНГ» щодо видачі сертифікату готовності об’єкту до експлуатації. Засідання відбулося дев’ятого березня, повідомляє UA-Times.

Суд скасував рішення ОАСК, яким той зобов’язував ввести «Будинок-монстр» в експлуатацію. Проте в задоволенні позовних вимог «Пателі лізинг»повністю не відмовлено. Зокрема, суд зобов’язав ДАБІ повторно розглянути звернення компанії щодо видачі сертифікату готовності об’єкту до експлуатації.

У вересні 2020 «Пателі лізинг» звернулося до ОАСК. Підприємці просили зобов’язати архітектурно-будівельну інспекцію виготовити та видати їм сертифікат готовності на будівлю, який ДАБІ видати їм раніше відмовилась. В початковому схваленому проєкті йшлося про будівництво п’ятиповерхового будинку в класичному стилі з можливістю добудови трьох мансардних поверхів. Натомість забудовник побудував спочатку вісім поверхів та пізніше додав ще чотири.

Справа за позовом Київради щодо самочинно збудованих верхніх поверхів у будинку розглядається з 2014 року. Наприкінці 2019 року суд постановив знести чотири поверхи. Пізніше апеляційний суд вказане рішення скасував, а справу закрив.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button