Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Olha Melkozerova, Unsplash

Капітальний ремонт Хрещатика розпочнеться невідомо коли, але не раніше вересня цього року, повідомили сайту Сьогодні в «Київдормістпроект» та «Київавтодорі». А джерела в КМДА зазначають, що через брак коштів роботи найімовірніше перенесуть на 2022 рік.

«Роботу над проектом вже закінчили, він пройшов державну експертизу. Поки невідомо, коли почнеться сам ремонт, можливо, в цьому році. На всі підготовчі процедури, тендери та вибір генпідрядника піде кілька місяців. Тому ремонт може початися не раніше вересня», – розповів Володимир Воробйов, директор інституту «Київдормістпроект», де розробляли проєкт.

У «Київавтодорі» повідомили, що остаточна дата старту будівельних робіт на Хрещатику не визначена, хоча проєкт зараз перебуває на завершальному етапі. Крім того, зараз припинено проєктування капремонту Майдану Незалежності, тому що документація вимагає врахування проєктних рішень із ремонту Хрещатика.

«Проєктами займаються два різних підприємства. І, наприклад, якщо по Майдану щось запроєктують, а це не буде узгоджуватися з проєктом по Хрещатику, можуть виникнути проблеми. Тому все буде робитися по черзі, щоб уникнути плутанини і нестиковок», – пояснює Володимир Гузема, перший заступник гендиректора «Київавтодора».

Джерела «Сьогодні» в КМДА повідомили, що на цей момент на такий масштабний ремонт у міста немає коштів. Тільки влітку під час перегляду міського бюджету є шанс, що на ремонт Хрещатика виділять кошти. Самі роботи якщо і почнуться, то не раніше осені. Більш ймовірно, що їх перенесуть на 2022 рік.

Востаннє центральна вулиця Києва ремонтувалася у 1998 році. Цього разу планують облаштувати велодоріжку як частину магістрального веломаршруту «Солом’янка-Центр» – вона, попередньо, пройде уздовж будівлі Головпоштамту і виходитиме на вулицю Грінченка. Тротуарну плитку хочуть замінити на граніт. Гранітну і металеву частину ліхтарів відреставрують. Зупинки транспорту убезпечать за допомогою фіксованих болардів. Також розглядалася можливість облаштування смуг для громадського транспорту.

З’являться наземні пішохідні переходи в районі вулиці Прорізної та на Майдані Незалежності. Встановлять додаткові пандуси і занизять бордюри. Підземний перехід на Майдані Незалежності відремонтують та встановлять ліфти для спуску в метро.

У «Київдормістпроекті» також повідомили, що хочуть повернути каштани, «щоб було, як у пісні про Хрещатик».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button