Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Tomas Anton Escobar

У Будапешті прийняли стратегію розвитку міста до 2027 року. Її підготували за активної участі жителів, пише The Mayor.

Мер Гергей Карачонь оголосив, що столиця створить власне житлове агентство. Він також пообіцяв, що завдяки стратегії збільшиться кількість зелених насаджень та знизиться кількість дорожньо-транспортних пригод зі смертельними наслідками.

У 2020 році адміністрація міста запропонувала жителям Будапешта розповісти про місто, в якому вони хочуть жити. Згідно з опитуванням, 90% респондентів вважають найголовнішим прозорість у владі , 88% з них хочуть безпосередньо брати участь у проєктах, що реалізуються в місті.

Нова стратегія пропонує вирішення багатьох гострих проблем Будапешта. Зокрема, необхідність переїзду в агломерацію, житлові проблеми, надзвичайно низьку якість повітря і масштабні затори. Так, середньостатистичний водій витрачає цілий тиждень на рік в заторах, і кожного тижня на дорогах міста відбуваються дорожньо-транспортні пригоди зі смертельними наслідками або важкими травмами. Тому стратегія ставить своїм пріоритетним завданням скорочення кількості таких аварій вдвічі, а також скорочення вуглецевого сліду міста.

Для вирішення житлових проблем столиця створює власне житлове агентство. Воно надаватиме житло в оренду на соціальній основі. Також планують за сім років побудувати 50 тисяч нових будинків, в основному в занедбаних районах.

Частиною планів є реконструкція причалів Будапешта. Їх зроблять зручнішими для пішоходів і велосипедистів. Також влада міста збільшить кількість зелених насаджень. До кінця десятиліття всі жителі Будапешта отримають додатковий квадратний метр зелених насаджень на людину.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button