Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: helpguide.org

У Києві презентували проєкт програми протидії та запобігання насильству. Програма закріпить повноваження відповідальних підрозділів та регламентуватиме подальшу розбудову системи протидії та запобігання домашньому насильству, пише пресслужба КМДА.

За словами заступниці голови КМДА Марини Хонди, це перша подібна міська програма в Україні.

Як свідчить статистика, з моменту набрання чинності закону про запобігання та протидію домашньому насильству кількість звернень збільшилася в рази. У Києві за 2020 рік зафіксовано 22645 звернень про допомогу, із яких 76,7% – від жінок, а 23% – від чоловіків. У кімнатах кризового реагування у 2020 році перебували 80 осіб, а у притулку для постраждалих від домашнього насильства – 24 людини. Такі цифри говорять про навантаження системи надання послуг постраждалим.

Зокрема, проєкт програми передбачає створення мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, що працюватимуть спільно з поліцією та надаватимуть постраждалим комплексну соціально-психологічну допомогу; створення ще одного притулку для постраждалих; впровадження спеціалізованої служби, що застосовує комплексний підхід до захисту прав дитини, яка зазнала або стала свідком насильства; створення Денного центру на Лівому березі; створення програм психологічної реабілітації та соціальної адаптації; затвердження плану спільних дій усіх відповідальних структур; інформаційно-просвітницькі кампанії, заходи, акції, робота з дітьми в навчальних закладах, руйнація стереотипів та формування нетерпимого ставлення до насильства.

На виконання програми орієнтовно потрібно 50 мільйонів гривень на період 2022-2024 років. Для її реалізації залучатимуть бюджетні кошти, а також кошти міжнародних організацій, громадських організацій, соціально відповідального бізнесу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button