Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/airportboryspil

Кабінет міністрів запровадив обов’язкові ПЛР-тести на COVID-19 для іноземців та українців, які перетинають український кордон. Про це йдеться у постанові уряду від 22 березня.

Раніше українці мусили пред’являти негативний результат ПЛР-тесту, в’їжджаючи до іншої країни, відповідно до вимог цієї країни. Тепер повертаючись додому з-за кордону, громадяни України також мусять зробити ПЛР-тест – причому не раніше, ніж за 48 годин до перетину кордону.

В іншому разі мусять піти на самоізоляцію на 14 днів, незалежно від того, в якій зоні перебуває країна, звідки вони в’їжджають. Тобто фактично скасовано поділ на епідеміологічні зони, який дозволяв не робити тест і не йти на самоізоляцію, якщо мандрівник прибуває з країни з низьким ризиком зараження коронавірусом. Однак самоізоляцію можна припинити достроково, щойно ПЛР-тест, зроблений вже після перетину кордону, покаже негативний результат.

Зазначимо, що в постанові йдеться загалом про перетин кордону, без уточнення, чи людина в’їжджає чи виїжджає. Це може значити, що результати ПЛР-тесту, зроблені не раніше як за 48 годин, вимагатимуть також при виїзді з України – незалежно від умов країни в’їзду, де можуть вимагати тест, зроблений за 72, а то й за 96 годин до вильоту.

Від іноземців, які в’їжджають в Україну, вимагатимуть негативний результат ПЛР-тесту, зробленого не раніш як за 72 години до перетину кордону. Ця вимога поширюється й на тих, хто їде транзитом.

Голова туристичного об’єднання VISIT Ukraine Антон Тараненко повідомив, що МОЗ пропонував прописати у постанові 48 годин (як і для українців), але представники туристичної галузі переконали, що цього строку замало – адже чимала кількість іноземців прибувають із далеких країн, і подорож іноді займає понад 15 годин.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button