Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23532 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/podol.grad.vintage.ua

Північний апеляційний господарський суд скасував право Товариства сліпих на постійне користування земельною ділянкою на Вознесенському узвозі, 28-30, де будують ЖК «Подол Град Vintage», повідомляють Наші гроші.

УТОС – Українське товариство сліпих – отримало ділянку площею пів гектара рішенням Київради у 2004 році для будівництва житлового будинку для робітників підприємства. 2017 року інвестором будівництва стала компанія «Будгруппроектінвест-2», бенефіціарним власником якої був Максим Микитась. Наступного року почалося будівницво багатоповерхового житлового комплексу, в якому незначна частка квартир мала дістатися незрячим.

Наразі ЖК «Подол Град Vintage» будує компанія «Едельбург Девелопмент», пов’язана з екскерівником ДАБІ Сергієм Кучером, сином ексмера Степаном Черновецьким та Денисом Комарницьким.

Другого березня 2021 року суд визнав протиправним рішення Київради від 2004 року. Ділянка розташована у межах історичного ареалу міста Києва, а також в в архітектурній та археологічній охоронній зонах тощо. Тут дозволяється будівництво лише особливо важливих споруд.

Позов до суду подали місцева громада в особі «Вуличного комітету Воздвиженка» та компанія «Оптимум- Капітал», яка є власником розташованої поруч науково-дослідницької школи для дітей – будівництво ЖК, як нарікають у компанії, оточить її «кам’яним кільцем» і школа перестане відповідати державним вимогам до будівель закладів освіти.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button