Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


В екопарку на Осокорках близько 20-ти вантажівок висипають будівельне сміття та грунт в озеро Небреж, повідомляє «Чесно.Київ».

За словами місцевого активіста Максима Стравинського, провокативні дії проводить будівельна компанія Stolitsa Group, прикриваючись довірителем банку «Аркада», яка намагається продовжити договори оренди на 176 га парку Осокорки.

У спільноті Екопарк Осокорки йдеться, що нещодавно Stolitsa Group перекупила корпоративні права ТОВ «Контактбудсервіс» у Костянтина Паливоди, ексголови збанкрутілого банку «Аркада». Компанія мала в оренді п’ять земельних ділянок, загальною площею 176,5 га. Зокрема, навколо озера Небреж інші ділянки знаходяться в лісі і луках. У спільноті вказують, що договори оренди спливли минулої осені, і Київрада не стала їх подовжувати, але колишній орендар подав позови до суду на подовження договорів, наразі справи розглядаються.

Активісти повідомляють, що раніше голови об’єднаного активу інвесторів недобудов Аркади закликали звозити будівельне сміття для «облаштування вулиці Колекторної». На їхню думку, ці дії свідчать про початок підготовки будмайданчика і засипки озера Небреж до запланованих забудовником меж.

На місці працює патрульна поліція, слідчо-оперативна група, яка збирає дані. А також представники СБУ та дарницьких комунальних підприємств.

За словами місцевих жителів, одну з вантажівок затримали, її відправлять на штрафмайданчик, та зафіксували факт порушення благоустрою.

Компанія Stolitsa Group має намір завершити будівництво житлових комплексів «Еврика», «Патріотика» і «Патріотика на озерах» Фонду фінансування будівництва під керуванням неплатоспроможної «Аркади».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button