Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: pixnio.com

Заступник міністра охорони здоров’я Ярослав Кучер повідомив про останні етапи впровадження е-листів непрацездатності в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ). Така система е-листів дасть змогу простежити за шляхами виписки лікарняного, що зменшить корупційну складову, яка досі «слабко контролюється», як визнав заступник міністра.

Як електронні лікарняні будуть працювати:

  • Пацієнт звертається до лікаря;
  • Лікар оглядає хворого та формує електронний медичний висновок в ЕСОЗ;
  • Через вебінтерфейс лікар вносить дані про хворого;
  • В ЕСОЗ формується електронний листок непрацездатності для передачі іншим зацікавленим органам.

Влітку вперше протестували е-листи непрацездатності на окремому сайті, але на таку систему були нарікання – лікарям було незручно тримати дані на двох платформах. Томув фінальній версії дані про стан хворих лікарі будуть вносити лише в ЕСОЗ, повідомив Кучер.

Спочатку модель е-лікарняних буде працювати паралельно з паперовими зразками. Але оформлення лікарняних забирає багато часу в терапевтів. Тому згодом лікарняні будуть виписувати лише в ЕСОЗ.

До проєкту е-листів залучені Мінсоцполітики, Національну службу здоров’я, Фонд соціального страхування, Пенсійний фонд, ГО «Разом проти корупції» та Фонд Східної Європи.

На тестування е-листів передбачений один місяць.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button