Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23584 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Shutterstock

Організатори Олімпійських ігор в Парижі, які відбудуться в 2024 році, розраховують зробити це змагання першим кліматично-позитивним заходом в історії спорту, пише EurActiv. Однією з основних цілей в підготовці до олімпіади організатори назвали скорочення парникових викидів, пов’язаних з проведенням змагань.

Наприклад, якщо громадський транспорт працюватиме за рахунок поновлюваних джерел енергії, то вдасться скоротити парникові викиди. Також харчування на заходах має включати продукти, отримані за допомогою стійких і екологічних методів, а самі будівлі та їх обслуговування повинні бути пов’язані з мінімальним обсягом викидів.

За розрахунками організаційного комітету, ігри в Парижі повинні зробити на 50% менше парникових викидів, ніж попередні Олімпійські ігри. Натомість інші 50% викидів необхідно буде компенсувати за рахунок вкладень в технології із захоплення і зберігання вуглецю.

Особливу увагу планують приділити підтримці місцевих кліматичних ініціатив. Зокрема, за допомогою спеціальних калькуляторів громадяни і чиновники зможуть обчислити, з яким обсягом викидів пов’язана їхня діяльність і які екологічні практики допоможуть їх скоротити.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button