Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23600 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Хмарочос

Кабінет міністрів схвалив проєкт постанови, яким запроваджується заборона на обладнання парковок на тротуарах, повідомляє Урядовий портал.

Проєкт про зміни до постанови 2009 року розробило Міністерство розвитку громад та територій. «Прийняття постанови запровадить в Україні сучасніші та комфортніші умови паркування транспортних засобів. Це, своєю чергою, збалансує інтереси осіб з інвалідністю, пішоходів, автомобілістів, суб’єктів господарювання та забезпечить розвиток системи паркування в Україні на європейському рівні», – зазначив міністр Олексій Чернишов.

Так, документом перебачається «ввести заборону для суб’єктів господарювання обладнувати місця для паркування на тротуарах».

Йдеться про спеціально відведені для паркування майданчики, які зазвичай позначаються розміткою та знаками, – наприклад, майданчики біля ресторанів чи інишх закладів. Не йдеться про зміни до правил дорожнього руху, які допускають стоянку на тротуарах, якщо для руху пішоходів залишається щонайменше два метри. Зазначимо, що ПДР дозволяють це лише легкових автівкам і мотоциклам.

Крім того, проєкт містить і інші нововведення, такі як надання повноважень інспекторам із паркування; запровадження відповідальності за перешкоджання доступу до зарядних станцій для електромобілів; а також удосконалення способів оплати паркувальних послуг (у платіжних терміналах, банківських автоматах, комплексах самообслуговування).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button