Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Dan Cherkasov, unsplash.com

У Первомайську правоохоронці викрили чоловіка, який організував діяльність підпільного інтернет-провайдеру, встановивши на подвір’ї власної оселі 40-метрову вишку радіозв’язку, повідомляє пресслужба кіберполіції.

Чоловік без отримання відповідних дозволів установив та експлуатував на території райцентру радіоелектронні засоби для надання доступу до телекомунікаційних мереж місцевим жителям, за що отримував абонентську плату. Обладнання працювало у діапазоні частот, виділених у користування місцевим провайдерам телекомунікацій, чим перешкоджало роботі їхнього обладнання.

Під час обшуків виявили 21 радіоелектронний засіб, вісім роутерів, п’ять ноутбуків, комп’ютер та планшет. Для розміщення радіоелектронних засобів чоловік незаконно встановив на подвір’ї власної оселі 40-метрову вишку радіозв’язку.

Проти чоловіка відкрили провадження за статтею Кримінального кодексу «Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button