Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Скріншот з відео Вадима Єрмолаєва

У Дніпрі запустили штучний струмок, який простягається уздовж вулиці Південної, реконструйованої забудовником. Відео опублікував голова девелоперської компанії «Алеф» Вадим Єрмолаєв.

Фото: facebook.com/ErmolaevVadym

На цій вулиці збудували 19-поверховий ЖК «Катеринославський» і забудовник вирішив перетворити невелику – лише 200 метрів завдовжки – транзитну вулицю на пішохідний променад, родзинкою якою мав стати струмок. Передбачалося, що нова пішохідна вулиця стане продовженням такого ж невеликого Катеринославського бульвару.

Фото: facebook.com/AlefCorporation

Реконструкцію Південної вулиці почали влітику 2020 року, а ввели в експлуатацію у січні цього року.

Візуалізації: filimonovkashirina.com

Проєкт розробило бюро Filimonov & Kashirina Architects. За задумом, вулицю поділили на три поздовжні зони – транзитні вздовж лінії забудови та центральна рекреаційна.

Вулиця у січні 2021 року. Фото: Інформатор

Центром бульвару проходить хвилястий струмок завглибшки 15 сантиметрів. Його зробили з цільних блоків граніту загальною вагою 150 тонн. Він позначає річку Половицю, яку наприкінці XIX століття закрили в колектор, і зараз вона пролягає під вулицею.

Струмок впадає у трикутне «гирло», де встановили три невелички фонтани. Уздовж русла іде декоративна підсвітка. Повідомлялося, що спеціальні вуличні ліхтарі створять реалістичний ефект відблисків води на навколишніх будівлях.

На початку вулиці встановили семиметрову фігуру атланта. Уздовж променаду висалили кількадесят дерев, створили дитячий майданчик із гумовим покриттям і плавним рельєфом.

Вулицю захистили від автомобілів за допомогою гранітних куль. З іншого боку передбачено автоматичні боларди, які пропускатимуть швидкі або пожежні машини.

Читайте також: У Дніпрі створили пішохідну вулицю європейського рівня. Головний архітектор Дмитро Волик пояснює, як це вдалося

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button