Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Трамвай TR3100, вироблений корпорацією «Еталон» на потужностях Чернігівського автозаводу, прибуде до Києва після завершення випробувань у Чернігові. За домовленістю з Київпастрансом, трамвай випробовуватимуть у реальних умовах на міських маршрутах столиці, повідомляє AUTO-Consulting.

Зараз трамвай випробовують на полігоні Чернігівського автозаводу. Цей вагон побудували на базі капітально відремонтованого трамваю Tatra. Його довжина – 15,9 метра, ширина – 2,5 метра, а колія – 1524 мм.

Вагон вміщає 144 пасажира й має 31 сидіння, зокрема одне місце для візка. Як повідомлялося раніше, повністю низькопідлоговий трамвай зробити не вдалося через особливості конструкції донорських Tatra.

Трамвай обладнали чотирма дверима замість трьох, щоб прискорити посадку. Двері можна примусово відчиняти зсередині та ззовні.

У порівнянні з старою Tatra енергоефективність трамваю «Еталон» підвищилася на 40%. Зазначають також, що такий перероблений трамвай коштує покупцеві втричі дешевше за новий.

Корпорація «Еталон» відома передусім як виробник автобусів і мікроавтобусів – чимало таких курсують вулицями Києва як маршрутки.

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button