Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Особняк Сербулова. Фото: kievlyanin2015.livejournal.com

З початку року Департаментом охорони культурної спадщини надіслав Міністерству культури документи на занесення 17 об’єктів до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Бульварно-Кудрявська, 7

Так, КМДА пропонує занести до реєстру пам’яток низку будівель на вулиці Бульварно-Кудрявській: №3 (неоготичний особняк Сербулова, зведений у 1871-1876 роках за проєктом архітектора Павла Спарро, пізніше зазнав перебудови); №7, та три будівлі за адресами №43-43Б (зокрема шестиповерховий прибутковий будинок 1911 року в стилі раціонального модерну).

Малопідвальна, 12/10. Фото: Wikimapia

На вулиці Малопідвальній відзначили будинки №, №12 (садиба), №12/10 (чотириповерховий прибутковий будинок з мансардою в стилі історизму), №12 (флігель), №15 (триповерховий особняк з елементами неоготики, зведений у 1896-1897 роках), №21/8.

Особняк у провулку Тропініна, 5. Фото: Kiyanka / Вікіпедія

Також до переліку занесено будинок на вулиці Пушкінській, 40; будинок на вулиці Петлюри, 14 та особняк у провулку Тропініна, 5, збудований 1912 року у стилі модерн.

Будинок на вулиці Пушкінській, 40. Фото: Alina Vozna / Вікіпедія

Крім того, Департамент охорони культурної спадщини попонує перевести місця розстрілів на Інститутській під час Революції Гідності з пам’ятки місцевого значення на національного.

У КМДА зауважують, що з 2018 року подали на розгляд Міністерства культури 1509 пам’яток, переважно історичних будинків і садиб, в той час як в уряді занесли до держреєстру лише 21 з них, ще дві відмовилися заносити.

Нагадаємо, нещодавно на вулиці Петлюри, 29 знесли прибутковий будинок Уткіна.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button