Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/desn.rda

У Києві в квітні оголосили про прибирання вживаних автомобільних шин з дворів міста. Проте вже після першого тижня цієї кампанії кияни стали помічати нові звалища шин на окраїнах районів. Тоді в КМДА повідомили, що районні служби почали вивозити шини на утилізацію, а звалища тимчасові. Dozorro пише, що на сьогодні лише п’ять районів уклали договори про утилізацію – на суми до 50 тисяч гривень.

Першим це зробило КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Святошинського району». В лютому воно провело закупівлю на суму 49480 гривень. За ці гроші ТОВ «Екологічні інвестиції» утилізує 1945 шин (25,4 гривень штука).

КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району» в кінці березня уклало угоду з ТОВ «Центр управління відходами» на 48900 гривень за 775 шин (48 і 60 гривень за штуку).

Відразу три КП уклали угоди з однією фірмою – «Укрбіоекологія»:

Солом’янський район – на 49600 гривень за вивіз і утилізацію 27600 кг шин (1,79 грн/кг);

Подільський район – на 49900 гривень за 22682 кг (2,2 грн/кг);

Дніпровський район – на 49900 на 22682 кг (по 2,2 грн/кг).

15 квітня КП УЗН Солом’янського району оголосило про проведення спрощеної закупівлі 90000 кг ціною 189000 грн (очікувана вартість майже 2,1 грн/кг). У цей же день КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Святошинського району» оголосило тендер на 340 тисяч гривень (16 тисяч штук). Переможцем стала компанія «Екологічні інвестиції», яка запропонувала виконати послугу за 317 тисяч гривень.

КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Деснянського району» лише 14 квітня оголосило про намір провести закупівлю. Це будуть відкриті торги на 660 тисяч гривень з двома лотами. За ці кошти очікують вивезення і утилізацію 20 тисяч шин (орієнтовно 30 грн/шт).

КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району», в якого вже була угода на вивезення 775 шин, 20 квітня оголосило тепер на утилізацію 7430 штук очікуваною вартістю 448 тисяч гривень (орієнтовно 60 грн/шт).

Загалом столичні комунальники планують витратити на утилізацію шин з подвір’їв і вулиць на 1,886 мільйона гривень. І ще не оголосили свої тендери три райони.

Проте виявилося, що фірма, яка отримала найбільше замовлень від КП, «Укрбіоекологія» не утилізує шини, а лише вивозить їх, зберігає і здає підряднику на утилізацію. За словами менеджера, вони здають шини на утилізацію підприємству «Еко Терра», потужності якого розташовані у Київської області. В «Еко Террі» справді утилізують шини, але про переробку тут не йдеться, як обіцяють в КМДА.

Інші фірми, які виграли тендери на утилізацію, всі вони мають ліцензії Мінекології на вивіз, обробку і утилізацію небезпечних відходів, зокрема шин. Проте дізнатися, як саме утилізують небезпечні відходи майже неможливо. Усі фірми зареєстровані за міськими адресами, а нерухомості у власності не мають.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button