Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Sara Kurfeß / Unsplash

21 квітня Європейський союз погодив Кліматичний закон (EU Climate Law), який передбачає скорочення вуглецевих викидів принаймні на 55% до 2030 року – відносно обсягів 1990 року, повідомляє BBC.

Документ, зокрема, обмежує компенсацію викидів за допомогою лісів тощо – передбачається, що країни Європи скорочуватимуть саме викиди. Повний пакет кліматичних законів оприлюднять у червні.

«Наше політичне завдання – стати першим кліматично-нейтральним континентом до 2050 року – зараз набуло законодавчого підґрунтя», – заявила очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Леєн.

На віртуальному саміті світових лідерів, який відбувся кількома днями раніше, США пообіцяли також незабаром оголосити свої кліматичні цілі на 2030 рік. Країна приєдналася до Паризької кліматичної угоди вже в перші дні президентства Джо Байдена. Він також заявляв, що США прагнутимуть скоротити вуглецеві викиди до нуля до 2050 року.

Водночас у Великій Британії оголосили ще амбітніший план – скоротити викиди на 78% до 2035 року. Утім, екологи зауважують, що Британія досі не спромоглася досягнути жодної з попередніх подібних цілей.

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button