Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23538 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash.com

Міжнародна група вчених визначила, які моделі харчування найбільше пов’язані з утворенням серцево-судинних захворювань та ризиком смерті, йдеться в дослідженні, оприлюдненому в журналі BMC Medicine.

Учені з Пекінського та Оксфордського університетів, Університету Західної Австралії проаналізували дані британського біобанку про здоров’я та спосіб життя більш як 116 тисяч людей. За майже п’ять років у 4 245 з них зафіксували серцево-судинні захворювання, інфаркти та інсульти, 838 померли через це. Ще 3629 людей померли від інших причин.

Виявилося, що два режими харчування пояснюють 63% відмінностей в енергетичній щільності, наявності цукру і жиру. Зокрема, перший режим передбачає надмірне споживання шоколаду, кондитерських виробів, масла і хліба з низьким вмістом клітковини. Натомість у цьому випадку люди споживають недостатню кількість свіжих фруктів і овочів. За такого раціону ризик серцево-судинних захворювань підвищувався в 1,07 раза, а ризик смерті від будь-якої причини – у 1,37 раза.

Другий режим харчування передбачає споживання цукровмісних напоїв, фруктових соків, столового цукру, а також консерви. У такому випадку ризик серцево-судинних захворювань підвищувався в 1,14 раза, а ризик смерті від будь-якої причини – у 1,11 раза.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button