Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Ізмір під час карантину: туристи гуляють порожніми вулицями, в той час, коли місцеві дотримуються комендантської години вихідного дня. Фото: Тетяна Гонченко

Через новий спалах коронавірусу в Туреччині запровадять повний локдаун із 29 квітня до 17 травня. Обмеження оголосили у час, коли в країні триває Рамадан, повідомляє BBC.

«У той час, коли Європа починає відкриватися, ми повинні швидко скоротити кількість випадків хвороби до менш ніж 5 тисяч, щоб не залишатись позаду. Інакше ми зіткнемося з наслідками пандемії у всіх сферах – від туризму до торгівлі та освіти», – заявив президент Туреччини Реджеп Ердоган.

Зокрема у Туреччині діятиме комендантська година – місцевим жителям заборонено виходити на вулицю 19:00 до 5:00; всі міжміські поїздки дозволені тільки після отримання спеціального дозволу від влади; закриваються дитсадки і школи.

Водночас турецький уряд повідомляє, що обмеження комендантської години не поширюються на туристів. Також для туристів працюватимуть магазини, готелі, громадський транспорт, музеї.

«Хороші новини для українського туриста – нічого відміняти з відпочинком у зв’язку із запровадженням в Туреччині карантину з 29 квітня не потрібно, – запевнив посол України в Туреччині Андрій Сибіга. – Карантин… не стосуватиметься українських туристів, які зможуть без обмеження пересуватися між містами без скупчення людей, відвідувати історичні музеї та інші туристичні об’єкти».

Порожні вулиці Ізміру під час карантину. Фото: Тетяна Гонченко

М’якіший локдаун був у Туреччині і до цього, зокрема, діяла комендантська година вихідного дня. Але й тоді обмеження не поширювалися на туристів. Туристи могли вільно їздити у транспорті та відвідувати музеї. На виніс працювали усі кафе та ресторани. Після запровадження суворішого локдауну туристи можуть зіткнутися з тим, що магазини не працюватимуть у неділю, в в інші дні їх мають зачиняти до 17:00.

Нагадаємо, що у березні Туреччина запровадила обов’язкові електронні анкети для іноземців, які потрібно заповнити за 72 години до вильоту. Турист також має отримати індивідуальний HES-код.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button