Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Японська автомобілебудівна корпорація Toyota Motor почала будівництво «розумного міста» біля підніжжя гори Фудзі. Місто майбутнього розміститься на площі близько 700 тисяч квадратних метрів. Цю ділянку раніше займав закритий складальний завод компанії, пише Bloomberg.

До 2040 року більш ніж 30 мільйонів безпілотних транспортних засобів, за оцінками експертів, буде їздити по дорогах світу. Однак сьогодні це майже неможливо – через технічну обмеженість міст, які необхідно підключити для передачі даних автомобілів. Тому Toyota з нуля будує місто, оснащене датчиками, де тестуватиме безпілотний транспорт, доставку і магазини. Зокрема, у місті облаштують три види доріг – для швидкісного безпілотного транспорту, для індивідуальних засобів пересування і для пішоходів. Під землею передбачається прокласти траси для безпілотного перевезення вантажів.

Автовиробник разом з телекомунікаційною компанією NTT займається розробкою технологій, необхідних для повноцінного запуску безпілотних авто. Ідея полягає в тому, щоб використовувати датчики і камери, встановлені на дорогах, світлофорах і будівлях і, можливо, дані з мобільних телефонів.

Крім того, американський таксі-сервіс Lyft продасть свій підрозділ, що займається розробкою безпілотників, «дочці» Toyota – компанії Woven Planet за 550 мільйонів доларів.

Житло будуватимуть з деревини та обладнають його всіма видами роботів. Наприклад, системи штучного інтелекту будуть стежити за станом здоров’я мешканців, автоматично вивозити сміття і поповнювати запаси холодильників. Використовуватися будуть лише екологічно чисті джерела енергії, зокрема водневі і сонячні батареї.

Спочатку в місті оселяться близько 306 осіб – молоді сім’ї з дітьми, літні люди і співробітники компанії. Потім населення «розумного міста» зросте до двох тисяч. Toyota заявляє, що вже отримала більше трьох тисяч заявок від приватних осіб і корпорацій у відповідь на заклик до співпраці.

Всі фото: Toyota Motor Corp.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button