Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Бездомний, який назвався Ді-Джеєм

Перед врученням кінопремії «Оскар», що пройшла 25 квітня в Лос-Анджелесі, місце проведення церемонії «зачистили» від бездомних. Крім того, через перекриття кількох кварталів із труднощами зіткнулися люди з інвалідністю, які живуть поряд. Про це повідомляють локальні медіа.

Чимало бездомних живе у палатках біля залізничного вокзалу Юніон, де проходила частина подій «Оскару».

«Прийшли до нас десь тиждень тому і заявили, що ми маємо з’їхати до вечора п’ятниці, бо вони тут усе прибиратимуть перед “Оскаром”. Сказали, якщо не заберемося, демонтують наш крам, а якщо знайдуть притягнення, то запроторять у в’язницю», – повідомив телеканалу FOX 11 Los Angeles місцевий бездомний, який назвався Ді-Джей. За його словами, до бездомних приходили по три-чотири рази на день.

Місцеві активісти зазначають, що Лос-Анджелес намагається приховувати проблему бездомності десятиліттями. Зокрема, ще у 1987 році, перед візитом Папи Римського Івана Павла ІІ з міста випроваджували бездомних, щоб створити гарну картинку.

У муніципалітеті, утім, заявили FOX 11, що перед церемонією «Оскара» жодного бездомного не було переміщено, а повідомлення в медіа – це чутки.

Водночас журналісти побачили, що навколо вокзалу таки немає звичних палаток. Зокрема, звернули увагу на те, що територія парку перед вокзалом, де раніше завжди була безліч бездомних, зараз спорожніла і ворота закрито.

Парк біля вокзалу, в якому раніше селилися бездомні

Крім того, через церемонію було перекрито кілька кварталів, що позначилося на мобільності людей, які живуть поряд. Місцева жителька на ім’я Еш розповіла, що під час «Оскару» доводилося робити зайве коло завдовжки у пів милі, щоб дістатися автобусної зупинки. Як особа з інвалідністю, які страждають на сильну астму, вони не змогли долати цю відстань. Еш зазначили, що людям на візку також не дозволили скоротити шлях.

Еш, людина з інвалідністю, якій церемонія «Оскару» завдала турбот. Скріншот із відео @SamBraslow

Проблема бездомності в Каліфорнії, особливо у великих містах, є вкрай гострою. Це пов’язують із концентрацією великих IT-корпорацій – приплив платоспроможних програмістів призводить до шаленого росту цін на оренду житла. Люди з низьким прибутком нерідко опиняються на вулиці.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button