Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: David Lavaux

Фермер із бельгійського містечка на кордоні з Францією посунув камінь, який позначав межі держави, таким чином збільшивши площу Бельгії, повідомляє BBC.

Це помітив місцевий любитель історії, коли прогулювався лісом. Нинішній бельгійсько-французький кордон було визначено договором Кортрейк, укладеним у 1820 році після поразки Наполеона під Ватерлоо. Камені встановили приблизно у той же час. Зараз такі камені, часто приховані у заростях, є об’єктом інтересу активістів, що захоплюються історією.

Історик-любитель побачив, що один із каменів зсунуто на 2,29 метра в бік Франції. Це зробив фермер, роздратований тим, що 150-кілограмовий камінь заважав йому орати землю трактором.

Фото: David Lavaux

З обох боків кордону курйозний випадок сприйняли з гумором.

«Бельгія і наша громада стали більші за площею. Але французи явно іншої думки. Доведеться все повернути на місце», – жартує мер бельгійського Еркелінна.

«Хотілося б уникнути нової війни за кордони», – віджартовується мерка французького Бузіні-сюр-Рок.

Муніципалітет попросив фермера посунути камінь назад. Якщо він цього не зробить, то може зіткнутися з кримінальною відповідальністю. Також теоретично уряд Бельгії може скликати франко-бельгійську прикордонну комісію, вперше з 1930 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button