Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/artbratislavacentre 

27 квітня комунальне підприємство «Київкінофільм» замовило капітальний ремонт кінотеатру «Братислава» на вулиці Олександра Архипенка, Оболонь. У тендері на 96 мільйонів гривень перемогла фірма «Нове місто».

Тендери на капремонт «Братислави» без успіху оголошували кілька років поспіль. Протягом цього часу кінотеатром вирішив опікуватися депутат Київради Костянтин Богатов, який ініціював ремонт кінозали, котру перетворили на культурний центр (саме у цій залі Богатов посварився із стендап-коміком, через що депутата виключили з фракції «Голос»). Політик зазначав, що ремонтували частину кінотеатру за його кошти і за пожертви волонтерів. Він вважає кінотеатр своїм «дітищем».

Ремонтні роботи в 2019 році. Фото: facebook.com/artbratislavacentre

Торік з фасаду позбивали стару плитку й натомість стіни потинькували й пофарбували. Знов-таки, за словами Богатова, більшість робіт оплатили волонтери й лише частину надало місто.

За умовами нарешті проведеного тендеру, капремонт «Братислави» мають завершити до кінця 2022 року. Найбільше коштів відведено на обладнання: цифрові проєктори, глядацькі крісла тощо.

Також у тендерній документації згадуються алюмінієві касети, ймовірно для оздоблення фасаду. Тендер на проєкт капремонту проводили у 2018 році, тоді перемогла «Інноваційна науково-технічна експертна компанія». Проєктувальники презентували проєкт екстер’єру будівлі й заявили, що оригінальний модерністський фасад 1976 року зберігати не збираються.

Візуалізація фасаду кінотеатру «Братислава»

Наші гроші зауважують, що нинішній тендер мав бути скасований за висновком Держаудитслужби – мовляв, учасники не надали низку документів. Єдиним конкурентом фірми-переможця була житомирська компанія «Укрземлебудстрой».

Компанія-переможець «Нове місто» належить співвласнику нічного клубу Caribbean Club Андрію Таранову. Інший співвласник фірми «Нове місто» – Ярослав Грущинський є співзасновником фонду «Україна-Юнеско» разом із заступником голови КМДА Валентином Мондриївським та нині покійним ексголовою Подільської РДА Віктором Смирновим.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button