Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Daniel Lonn / Unsplash

П’ятого травня німецький Бундестаг майже одностайно схвалив рекомендацію визнати нічні музичні клуби культурними інституціями, повідомляє Live Musik Kommission.

Досі нічні клуби вважалися розважальними закладами. Сьогодні, сьомого травня, рішення Бундестагу має остаточно затвердити федеральний уряд.

Кампанію за визнання клубів культурними інституціями проводили протягом року. Передбачається, що таке визначення поширюватиметься на заклади, які відповідають нормам шуму.

«Тепер офіційно: клуби – це культура», – оголосила депутатка від Die Linke Карен Лей. Вона зазначила, що надалі потрібно буде законодавчо врегулювати норми використання будівель та уточнити захист від шуму.

Завдяки новому статусу нічні клуби зможуть користуватися податковими послабленнями, отримати захист від виселення, а також розширювати присутність у місті.

У Німеччині до культурних інституцій належать театри, музеї та концертні зали, в той час як розважальними закладами вважаються кінотеатри, публічні будинки та букмекерські контори. У 2016 році культовий клуб Бергхайн було визнано закладом культури як виключення.

Читайте також: У Франції копи майже дві доби не могли розігнати підпільний рейв

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button