Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: setam.net

Історичну будівлю на Івана Мазепи, 11 в Києві планує викупити за понад 307 мільйонів гривень фірма «Перфом Стандарт», пише «Слідство.Інфо». Компанія перемогла на аукціоні в системі електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ) Міністерства юстиції.

Ідеться про так званий «будинок готелю Військово-Микільського монастиря» площею понад 6,7 тисячі квадратів. Будівля є пам’яткою архітектури та містобудування місцевого значення.

Компанію «Перфом Стандарт» створили понад рік тому. Вона має 15 тисяч гривень статутного капіталу. Пів року тому новою власницею фірми стала 56-річна Інна Прилепко з окупованого Алчевська на Луганщині. Вона більше не володіє жодним бізнесом, окрім цього.

Журналісти з’ясували, що людина з ідентичними даними визнана потерпілою у кримінальному провадженні. Як ідеться в судовому документі, чоловіка обвинувачують у побитті жінки під час розпиття спиртного, яке призвело до смерті останньої. Це відбулося у місті Кременчук на Полтавщині. Адвокат обвинуваченого розповів, що Інна Прилепко – це матір загиблої. Він припустив, що вона може навіть не знати про свою роль в компанії «Перфом Стандарт».

Пів року тому директоркою фірми-переможця торгів стала Катерина Каменщикова. На запитання журналістів про плани на історичну будівлю в центрі Києва вона не відповіла.

Історична будівля біля готелю «Салют» раніше належала «Дельта Банку», який Національний банк України у 2015 році визнав неплатоспроможним.

Фото: wikipedia.org

Кілька років тому Фонд гарантування вкладів продав цей дім на аукціоні за 210 мільйонів гривень компанії «ЗВ Ріелті». Останню медіа пов’язують з колишнім нардепом та мільярдером Костянтином Жеваго. Нещодавно щодо компанії «ЗВ Ріелті» було порушено справу про банкрутство.

Будинок готелю Військово-Микільського монастиря має вагоме історичне значення. Його побудував єпархіальний архітектор Євген Єрмаков як прибутковий будинок для церкви Великого Миколи. В часи Першої світової війни там було військове училище, а за гетьмана Павла Скоропадського – військове міністерство Української Держави.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button