Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Будівлю Інституту фізіології НАН України на вулиці Академіка Богомольця, 4 передали в оренду на 10 років Управлінню державної охорони України. Оренда за рік коштуватиме правоохоронному органу одну гривню. Про це повідомив керівник відділу загальної та молекулярної патофізіології Інституту Віктор Досенко. Він додав до допису відповідні документи, які підтверджують здачу будівлі в оренду.

За його словами, дирекція Інституту фізіології таємно передала будівлю в оренду за місяць до виборів директора закладу. Натомість ринкова ціна оренди будівлі становить понад 37,4 мільйона гривень.

«Дирекція Інституту фізіології, яка, розуміючи закономірний результат виборів директора Інституту, що призначені на 19 травня, утаємничено від колективу та Вченої ради менше, ніж за місяць до закінчення повноважень академіка Олега Кришталя, “врятувала” раз і назавжди Інститут від бажання поліціянтів викинути науковців з їхніх лабораторій», – написав професор.

Він також процитував слова директора Інституту Кришталя, за словами якого, будівлю здали в оренду «задля захисту Інституту» від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Натомість, згідно з документами, угода готувалася ще в січні.

В цьому корпусі розміщується щонайменше вісім відділів Інституту, там стоїть електронний мікроскоп, а два поверхи будівлі займає віварій.

Раніше Аваков вже просив президента Національної академії наук віддати Нацполіції будівлю Інституту фізіології. У своєму листі він аргументував це тим, що поліцейські потребують будівель для розміщення особового складу.

Зауважимо, що Міністерство внутрішніх справ знаходиться за адресою Богомольця, 10, Управління державної охорони України – Богомольця, 8.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button