Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Сьогодні, 17 травня, німецьке архітектурне бюро Kleihues + Kleihues передало українському музею Революції Гідності авторські права на реалізацію проєкту будівлі музею в Києві. Угоду урочисто підписали онлайн, повідомляє Укрінформ.

У пресслужбі Музею Майдану наголосили, що це уможливлює будівництво меморіально-музейного комплексу.

«Два роки розвиток проєкту був заблокований через недосконалість законодавства з публічних закупівель і нерозвиненість в Україні практики архітектурних конкурсів. Однак Музей зумів переконати закордонних авторів безоплатно передати проєкт, чим розблокував його подальше втілення», – повідомляє пресслужба.

Проєкт «Штурм висоти» обрали за результатом міжнародного відкритого конкурсу у 2018 році. Автори проєкту – Ян Кляйгус і Йоганнес Кресснер, які представляють берлінське архітектурне бюро Kleihues + Kleihues Gesellschaft von Architekten.

За задумом архітекторів, будівля музею на вершині пагорба символізуватиме вирішальний момент штурму цієї висоти 20 лютого 2014 року. Сходження на вершину буде можливе зовнішнім пандусом довкола стін – як продовження меморіального шляху алеї.

Будівля музею складатиметься з таких основних просторів: місце національних комеморативних заходів, постійна експозиція, простір для тимчасових виставок, дитячий музей, фондосховище та кіноконцертна зала-лекторій, дослідницький центр, медіатека, Дім свободи.

Зображення: maidanmuseum.org

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button