Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23275 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Маріанна Малина

Посадовці комунального підприємства «Плесо» та фірми «ДК «Мідас» привласнили кошти під час розчищення струмка Сирець в Шевченківському та Подільському районах Києва за 15,71 мільйона гривень. Про  це пише КV з посиланням на ухвалу Подільського райсуду міста Києва.

У квітні 2020 року «Плесо» замовило «Мідас» капремонт гідротехнічних споруд та розчищення струмка Сирець за 15,71 мільйона гривень. У висновку будівельно-технічної експертизи йдеться, що сума невиконаних робіт в рамках цього договору становить 1,03 мільйона гривень. Мова йде про роботи, які за договором субпідряду в липні 2020 року мало виконувати ТОВ «Будівельна група Укрлюкс». Економічна експертиза довела завдання збитків міському бюджету на цю ж суму.

Восьмого квітня цього року прокурори вручили підозри двом працівникам «Плесо» – заступнику начальника відділу проєктування та підготовки будівництва та інженеру технічного нагляду. Через день правоохоронці повідомили про підозру директору «ДК «Мідас».

14 квітня Подільський райсуд обрав заступнику начальника відділу проєктування та підготовки будівництва КП запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час. Того ж дня суд обрав запобіжний захід інженеру – він повинен заплатити заставу в розмірі 181,6 тисячі гривень. Директору «Мідас» за рішенням суду мав до дев’ятого червня 2021 року перебувати «під особистим зобов’язанням».

«ДК «Мідас» зареєстровано в місті Бровари Київської області. Керівником компанії є Ігор Аладін, засновник В’ячеслав Московка. Він до вересня 2020 обіймав посаду керівника фірми. Московка був кандидатом в депутати Броварської міськради на довиборах в січні 2021 року. Тоді він балотувався від партії УДАР, але до міськради йому потрапити не вдалося.

За даними видання «Наші гроші», у 2018-2021 роках «ДК «Мідас» виграло тендерів на загальну суму 134,42 мільйона гривень.

«Укрлюкс» також співпрацював з «Плесо» напряму. Так, другого червня 2020 року комунальники замовили у фірми капремонт вбиральні в зоні відпочинку «Веселка» на 1,59 мільйона гривень. Через півроку ця компанія отримала від КП підряд на капремонт гідротехнічних споруд і розчищення струмка Вершинка в Солом’янському районі на чотири мільйони гривень.

Це вже не перший випадок розкрадання бюджетних коштів під виглядом розчищення струмків Києва. У 2020 році посадовці «Плесо» привласнили 800 тисяч бюджетних гривень, виділених на розчищення та благоустрій струмка Віта в Голосіївському районі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button