Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23563 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: vacuumlabs.com

Словацька технологічна компанія Vacuumlabs допомогла розробити онлайн-калькулятор викидів вуглекислого газу «2030 Calculator» для шведської фірми Doconomy.

Програма дозволяє безкоштовно розрахувати викиди парникових газів від продуктів, які компанії та споживачі виробляють або купують. Крім цього, розробники створили комплект програмного забезпечення, який банки та інші установи можуть інтегрувати у свої програми. Це дозволить клієнтам відслідковувати інформацію про викиди від покупок.

Для розрахунку викидів CO2 необхідно зареєструватися на сайті і ввести в калькулятор інформацію про продукт – вагу, склад, дані упаковки. Калькулятор також враховує транспортні витрати та витрати на енергію при виробництві.

2030 Calculator був розроблений спільно з Vacuumlabs, словацькою компанією, що спеціалізується на розробці програмного забезпечення. Вона має дев’ять офісів у шести країнах. Наступним кроком розробників стане залучення до проєкту фахівців з України.

Нагадаємо, викиди вуглекислого газу на території Європейського союзу зменшилися на 24% в порівнянні з показниками 1990 року. Лідери країн ЄС до кінця року планують скоротити вуглецеві викиди до 2030 року на 55%.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button