Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23585 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Підземний перехід на Льва Толстого в березні. Фото: Сергій Грішин

У Києві стихійна торгівля взагалі є незаконною, а майже всі ятки з квітами в переході на Льва Толстого працюють без дозвільних документів. Про це заявив Микола Бойко, в. о. директора КП «Київблагоустрій» в етері телеканалу «Київ».

14 травня Київблагоустрій завершив демонтаж 80 торговельних конструкцій у підземному переході станції метро «Льва Толстого». 17 травня продавці повернулися в перехід. На наступний день комунальники разом з правоохоронцями та працівниками районного ШЕУ знову демонтували ятки. І вже 19 травня там знову запрацювали деякі МАФи.

За словами Бойка, «Благоустрій» відправить туди повторну інспекцію. Водночас він наголосив, що майже всі квіти, які люди наразі продають у переході на Льва Толстого, реалізуються без жодного дозвільного документу.

Наразі штрафи, передбачені за стихійну торгівлю, сягають від 340 до 1 700 гривень. Розмір штрафу залежить від форми власності. Якщо протокол складено на фізичну особу, то це може бути 340 гривень, а якщо на юридичну – 1 700 гривень. Посадовець вважає, що штрафи замалі та не лякають продавців.

Днями Київська прокуратура заявила, що підозрює близько 20 посадовців КМДА у «кришуванні» нелегальної торгівлі у підземних переходах. Вони вимагали з підприємців гроші за незаконну оренду торгових точок у переходах станцій метро в Шевченківському, Солом’янському, Печерському та Голосіївському районах.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button