Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


У Києві на вулиці Політехнічній учасники громадської ініціативи KPI urban squad таки встановили тимчасову багатофункціональну лавку. Нагадаємо, що минулого разу адміністрація Київського політехнічного інституту не дозволила громаді облаштувати громадський простур.

За словами одного з ініціаторів Андрія Єрофєєва, люди вже почали взаємодіяти із простором.

«Сідають та відпочивають, спілкуються з друзями та навіть кажуть, що планують писати тут дипломну роботу. Бабусі і дідусі фотографуються, а ролери спробували задіяти лавку, як рампу», – пише він.

Учасник проєкту Олександр Біленко уточнив «Хмарочосу», що дозвіл від адміністрації КПІ команда не отримала. Представників інституту запрошували на воркшоп, аби обговорити ініціативу, але ніхто не прийшов. Натомість команда отримала всі дозволи від КП ШЕУ Солом’янського району.

Проєкт лавки створили дизайнери студії ORFO. Лавка складається з п’яти блоків розміром 1,5 на 1,5 квадратні метри, та клумби. Блоки поліфункціональні: на них можна лежати, сидіти, збиратися групою, працювати та відпочивати.

Громада у такий спосіб намагається переосмислити Політехнічну вулицю з позицій згуртування людей, сталого розвитку та сприяння сучасній здоровій міській мобільності. Ініціатива прагне перетворити вулицю на зелений коридор та центр громадського життя кампусу й мікрорайону. Нещодавно волонтери також проаналізували вулицю та презентували свою візію, якою вона має стати.

Всі фото: ORFO, Андрій Єрофєєв

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button