Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23479 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Адміністрація КПІ не дозволила учасникам громадської ініціативи KPI urban squad встановити на вулиці Політехнічній тимчасову багатофункціональну лавку, повідомив киянин Геннадій Новіков. Облаштувати нову зону відпочинку мали під час воркшопу «Робимо Політехнічну краще. Своїми руками!».

Під час воркшопу активна громада мала реалізувати проєкт та почати публічну дискусію щодо подальшого розвитку вулиці. Попри це адміністрація виступила проти її встановлення та вимагала узгодити діяльність на вулиці з КПІ. Вулиця Політехнічна знаходиться всередині кампусу інституту, але перебуває у комунальній власності.

«У КПІ написали колективні відозви від деканів про те, що вони проти лавки, напружили всі комунальні служби, з якими був короткий контакт: від благоустрою до поліції, вимагали узгодження проєкту лавки з головним архітектором КПІ», – розповідає Новіков.

Через це підготовчу частину воркшопу провели на інший локації. Натомість громада вирішила отримати всі документи та вже офіційно реалізувати проєкт благоустрою.

Проєкт лавки створили дизайнери студії ORFO. Це невелика зона для відпочинку з деревини. Лавка складається з п’яти блоків розміром 1,5 на 1,5 квадратні метри, а також з клумби. Блоки гнучкі: на них можна лежати, сидіти, збиратися групою, працювати та відпочивати.

Після дорікань на інспекторів благоустрою та їхню роботу, комунальники майже одразу прибрали незаконний МАФ на вулиці Борщагівській.

Читайте також: ЖК замість гуртожитків: у яких незаконних забудовах підозрюють ректора КПІ?

Всі фото: facebook.com/kpiurbansquad

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button