Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: lun.ua

Правоохоронці розслідують можливе зловживання службовим становищем посадовцями комунального підприємства «Плесо». Вони замість забудовника комплексу «Русанівська гавань» облаштували зону відпочинку вздовж Русанівської протоки, пише «Слово і діло».

За версією слідства, у 2018-2019 роках службовці «Плесо» ініціювали виконання за рахунок бюджетних коштів робіт з будівництва берегоукріплювальних споруд та зони відпочинку вздовж Русанівської протоки. Водночас виконання цих робіт було покладено на забудовника житлового комплексу «Русанівська гавань» – «Дарницький комбінат будівельних матеріалів і конструкцій». Це призвело до втрат бюджету Києва на суму 41,9 мільйона гривень.

За даними аудиту КП, вказані події сталися внаслідок неналежної комунікації між структурними підрозділами КМДА. При тому, підрядною організацією, яка виконує на замовлення «Плесо» роботи з будівництва берегоукріплювальних споруд та зони відпочинку вздовж Русанівської протоки та роботи з будівництва прилеглого ЖК, є одна й та ж сама приватна компанія – «БК «Міськбудінвест». За даними реєстрів, її власниками є брати Володимир та Анатолій Дроботи.

Раніше видання LB.ua писало, що «Плесо» за три роки допомогло з розчищенням водойм, берегоукріпленням і облаштуванням берегової лінії відразу для трьох ЖК на Лівому березі Києва: «Лебединий», «Рів’єра» та «Русанівська гавань».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button